Jonas van Eekelen

Ons Verhuisavontuur naar Valencia met Match Better Valencia

“Mijn fascinatie voor Valencia begon tijdens mijn opleiding aan de Hotelschool Koksijde, waar een stage in Valencia gepland stond. Helaas ging deze vanwege de covid pandemie niet door, maar Valencia bleef altijd in mijn gedachten. Jaren later ontstonden er plannen met mijn vriendin om naar het buitenland te verhuizen, waarbij onze keuze viel op Spanje vanwege de taal en cultuur. Uiteindelijk kozen we voor Valencia, een stad die we beiden prachtig vonden en waar ik mijn droom om er te werken wilde realiseren.

Ons avontuur begon met een gedetailleerde bespreking van onze plannen en wensen. Marja en haar team stelden een stappenplan op, waaronder de aanvraag voor ons NIE-nummer, en hielpen ons met het zoeken naar huurhuizen. De laatste weken voor de verhuizing waren spannend; alles in Valencia gebeurt veel last-minute, wat een enorme aanpassing was vergeleken met Nederland.

Pas twee weken voor onze geplande verhuisdatum, toen we voor een week naar Valencia vlogen, kwam alles in een stroomversnelling. Match Better Valencia had tal van bezichtigingen georganiseerd en waren altijd beschikbaar om ons persoonlijk of telefonisch te begeleiden. Na onze verhuizing ondersteunden zij ons met de afronding van onze NIE-aanvraag, zodat we echt konden beginnen aan ons nieuwe leven.

Zonder de hulp van Match Better Valencia hadden we dit avontuur niet kunnen aangaan. Als buitenlanders die het Spaans niet vloeiend beheersen, is het bijna onmogelijk om zelf door de bureaucratie heen te navigeren. Bij de gemeente spreken ze nauwelijks Engels, en aanvragen voor woningen en banen worden vaak niet eens beantwoord. Het regelen van een NIE is ook een complex proces zonder kennis van het Spaanse systeem. We zijn enorm dankbaar voor alle hulp, geduld en begeleiding van Match Better Valencia, die ons door de chaos heen hebben geleid en ons hebben geholpen om ons thuis te voelen in onze nieuwe stad.”

Delen

Testimonial Paul Vrenken voor MatchBetterValenciaPaul Vrenken
Testimonial verhuizen naar Valencia met MatchBetterValenciaSjef en Rob